perjantai 8. helmikuuta 2013

I feel you

Olen aina pitänyt hyvää huolta lapsistani. Pienestä pitäen olen ollut täysillä mukana heidän elämässään. Tämä side on ollut niin vahva, että kun parisuhteeni heidän äitinsä kanssa päättyi, toinen lapsistamme halusi muuttaa, ja muuttikin pian luokseni, ja toinen lapsemme teki sen muutama vuosi myöhemmin.

Olen yrittänyt olla penkomatta tai kasvattamatta törkykasaa, joka lasten muuttoihin ja sitä seuranneisiin tilanteisiin on liittynyt. En tee sitä nytkään, mutta mainitsen että viimeisen parin kuukauden aikana olen naamatusten jutellut neljän eri sosiaalityöntekijän kanssa, sekä istunut alustavassa istunnossa käräjäoikeudessa.

Olen käynyt neljä lastensuojeluilmoituksen käsittelyä läpi. Näissä lasteni äiti on ”haukkunut” minua sadomasokistisesta suhteesta, dominoivasta asenteestani, adrenaliininhakuisesta elämästä jne. Lisäksi edellä mainituista asioista on puhuttu perheneuvolassa kahden asiantuntijan kanssa. Jokaista lastensuojeluilmoitusta leimaa se, että ne on tehty suurissa tunteissa ilman totuuspohjaa ottamatta asioista selvää. Tämän takia jokainen lastensuojeluilmoitus on katsottu aiheettomaksi viranomaisten toimesta. Viimeisimpään minua tai jälkikasvuani ei enää edes kutsuttu haastateltavaksi.

Jokaisen viranomaiskäynnin jälkeen olen saanut kiitosta siitä, että olen käynyt kertomassa oman kantani. Viranomaiset tietävät mitä on vastuullinen vanhemmuus, ja tunnistavat vastuullisen vanhemman hänet tavatessaan.

Koska viimeisestä lastensuojeluilmoituksesta kävi ilmi, että lasteni äiti lukee blogiamme, ja koska Blondi, joka vastoin omaa tahtoaan tuli vedetyksi huoltajuuskiistaan mukaan, haluaa oikaista joitakin hänen käsityksiään koskien meidän suhdettamme ja kykyämme huolehtia jälkikasvustani, annan nyt puheenvuoron Blondille.

Peikko



Hyvä Peikon lasten äiti!

En olisi välttämättä halunnut joutua mukaan elämääsi. Näin kuitenkin kävi sinun kirjoittaessasi nimeni viimeisimpään tekemääsi lastensuojeluilmoitukseen.

Mukavaa, että seuraat ahkerasti blogiamme. Olemme iloisia saadessamme sinut tänne vieraaksemme. Toivottavasti viihdyt täällä ja löydät asioita, josta saat kenties omaan elämääsi tarttumapintaa. Olet ainakin lukenut tekstimme perusteellisesti ja omistautuneesti, katsellut kuvia ja tutustunut jopa linkkivinkkeihin. Koska kirjoitat itsekin blogia, niin onkin hienoa, että voimme näin vuorotellen lukea toinen toistemme tekstejä. Kunnioitan integriteettiäsi, joten en julkaise blogisi osoitetta tässä enkä myöskään linkkivinkeissä.

Olemme otettuja siitä, että seuraat elämäämme muuallakin netissä. Pervoyhdistyksen kuviot ja Baarin keskustelutkin ovat sinulle tuttuja. Olisi kiva kuulla, millä nikillä palstoilla pyörit – ehkä löytäisimme jopa yhteisiä tuttuja tai kiinnostuksen kohteita. Kun kerran näillä sivustoilla liikut, tunnet varmasti hyvin toiminnan, jossa olemme mukana. Lukupiiriä, uusien kiinnostuneiden perehdyttämistä vastuulliseen BDSM-toimintaan, ennakkoluulojen hälventämistä omalla toiminnallamme, kokouksissa istumista…

Jos blogimme kuitenkin ahdistaa sinua ja koet sen sisällön epämiellyttävänä, herää kysymys, että mitä teet täällä. Tiedän yhden ihmisryhmän, joka nauttii epämiellyttävistä tuntemuksista ja itsensä kiduttamisesta epämiellyttävillä asioilla – niitä kutsutaan masokisteiksi, jollaiseksi minuakin väität.

Olet jättänyt kaksi lastensuojeluilmoitusta nuoremmasta lapsestasi, joka asuu Peikon luona omasta tahdostaan. Myös ystäväsi ovat jättäneet ilmoituksia, kiitos heillekin huolenpidosta.

Ensimmäisessä ilmoituksessa väität, että Peikon suhde nykyiseen naisystäväänsä eli minuun perustuu sadomasokismille. Ennen kuin esität asioita totena, toivoisin, että selvität faktat. Peikko ei ole sadisti, enkä minä masokisti. Jos olisit lukenut tekstimme vielä huolellisemmin, tietäisit tämän. Lisäksi väittämäsi sisältää toisen suuren virheen, jonka haluan korjata. Suhteemme perustuu rakkaudelle, välittämiselle, luottamukselle, kunnioitukselle ja tasa-arvolle. Hienoa, että ymmärrät nyt tämän asian.

Viittaat molemmissa lastensuojeluilmoituksissa huoleesi siitä, että lapsesi altistuu sadomasokistiselle materiaalille ja elämäntyylille. Minä ja Peikko olemme fiksuja aikuisia ja kiitämme sinua huolenpidosta. Meidänkään mielestämme mikään seksuaalinen toiminta ei kuulu lasten silmille eikä korville eli olemme kanssasi samaa mieltä asiasta. Pidämmekin arjessamme huolen siitä, että näin ei tapahdu. Kahden aikuisen välinen seksuaalisuus ei kuulu lapsille, oli seksuaalisuuden muoto sitten mikä tahansa.

Peikon luona lapsesi kuitenkin altistuu monelle muulle asialle. Hän saa isältään rakkautta, hellyttää, hoivaa ja välittämistä. Lisäksi hänen arkensa on turvallista ja varmasti melko tylsääkin murrosikäisen arkea. Lapsellasi on säännöllinen vuorokausirytmi. Hän saa riittävästi monipuolista ruokaa ja puhtaat vaatteet päällensä. Hänen arjessaan on paljon myös sosiaalisia suhteita ystävien kautta. Lapsesi ystävät tykkäävät kyläillä Peikon luona, koska heistä pidetään siellä huolta. Lapsellasi on myös velvollisuuksia. Hän joutuu tekemään läksynsä, hoitamaan harrastuksensa ja osallistumaan kotitöihin sekä kantamaan arjesta vastuuta sen verran kuin murrosikäisen kuuluukin. Lapsen isä on aina käytettävissä, sekä isoissa että pienissä murheissa.

Lapsesi altistuu myös kahden toisiaan rakastavan aikuisen ihmisen parisuhteelle. Hän näkee, miten kaksi ihmistä seurustelee keskenään, viihtyy yhdessä, osoittaa hellyyttä ja tunteita. Uskallan väittää, että hän altistuu tällä hetkellä terveelle parisuhteen mallille, ja toivonkin, että hän saa siitä jotain omaan tulevaisuuteensa. Itse en yritä leikkiä äitiä lapsellesi. Toimin hänelle luottoaikuisena, jolle voi puhua jos siltä tuntuu tai olla hiljaa, jos puhuminen ei huvita. Tosin teini-ikäiseltä ei puhuminen aina onnistu, joten teemme asioita yhdessä. Laitamme hiuksia, lakkaamme kynsiä, katsomme leffoja, käymme kaupassa. Sellaista perusarkea, jota hän varmasti sinun luonasi asuessaankin vietti.

Kirjoitat molemmissa lastensuojeluilmoituksissa, että Peikon elämäntyyli on adrenaliinihakuinen. Olemme olleet Peikon kanssa pian vuoden yhdessä, ja tämä väittämä tuleekin minulle suurena yllätyksenä. Itse näen Peikon tasaisena, luotettavana ihmisenä, jolle tavallinen arki on parasta elämää. Kuten itsellenikin. Peikko ei ota arjessaan turhia riskejä, vaan ajattelee aina, että mikä olisi lasten kannalta paras ja turvallisin vaihtoehto. Hän hoitaa työnsä, käy aivan tavallisissa harrastuksissa ja viettää arkea lapsenne toisena huoltajana. Meistä kumpikin tavoittelee selkeää ja yksinkertaista arkea – siihen eivät kuulu adrenaliininhakuisuus eivätkä extreme-kokemukset. Osaan työkokemukseni ja koulutukseni perusteella tunnistaa hyvin erilaisia ihmistyyppejä, joten luotan tässä omaan arvostelukykyyni ja siihen mitä näen Peikon ja teidän lapsenne arjessa.

Syytät Peikkoa lastensuojeluilmoituksissa myös siitä, että hän yrittää vieraannuttaa lastasi sinusta. Vakuutan, että huolesi on turha. Semminkin kun Peikko ei koskaan puhu pahaa sinusta tai arvostele sinua lasten kuullen. Itse asiassa nyt kun aloin miettimään asiaa, niin hän ei ole koskaan puhunut sinusta pahaa kenenkään kuullen, ei edes minun. Minusta se kertoo kypsästä ja aikuismaisesta käytöksestä, että entistä puolisoa ei mollata eikä mustamaalata. Olenkin Peikosta ylpeä, ettei hän tee tätä. Kun lapsesi kysyy Peikolta neuvoa sinua koskevissa asioissa esim. yhteydenpidon suhteen, pysyttelee Peikko hyvin neutraalina. Hän ei halua tehdä ratkaisuja lapsenne puolesta, vaan antaa hänen päättää itse. Hän kuuntelee, kyselee ja yrittää selvittää, mitä lapsi itse haluaa, ja antaa sitten lapsen päättää.

Tiedätkin varmasti, että sinulla on erittäin fiksu lapsi, joka osaa ajatella omilla aivoillaan. Olen erityisen ylpeä siitä, että lapsesi osaa ilmaista tunteitaan hyvin ja rakentavalla tavalla. Lapsesi syksy ja alkukevät ovat olleet aika rankkoja. On ollut mm. monenlaisia viranomaistapaamisia, joista varmasti oletkin tietoinen. Toivomme, että asiat ratkaisivat mahdollisimman pian, niin pääsimme kaikki jatkamaan elämäämme eteenpäin. Sinä ja Peikko lapsen huoltajina, minä Peikon naisystävänä. Meitä Peikon kanssa kiinnostaa vain lapsesi paras – sen varmasti tiedätkin.

Tiedän, että sinun ja Peikon välit ovat huonot eikä keskusteluyhteytenne toimi. Onkin ehkä liikaa vaadittu, että yrittäisitte jatkossa keskustella asiat selviksi, jos sinulla herää huoli lapsestanne. Mutta tiedätkö - voit aivan hyvin ottaa yhteyttä myös minuun ja puhua kanssani asiasta. Toivon tätä erityisesti silloin, kun tuot esille sellaisia asioita, jotka koskettavat myös minua. Saat halutessasi yhteystietoni Peikolta.

Kiitos kun kävit lukemassa, poikkea taas uudelleen joku kerta.

Ystävällisin terveisin

blondi


2 kommenttia:

  1. Voi itku miten inhottava tilanne! Mekin olemme "uusperhe" ja tunnen kyllä teidän molempien puolesta.
    Väittäisin kyllä että nämä negatiiviset tunteet ja tarve tärvellä ilmeisen hyvin toimiva systeemi, kumpuaakin ihan jostain muualta kuin teidän seksileikeistänne.
    Nyt kun alkaa saamaan pienen aavistuksen siitä, minkälainen parisuhde VOI olla, niin voin sanoa että toivoisin samanlaista ilmapiiriä jokaisen lapsen kotiin. Itseasiassa taidan kirjoittaakin tästä heti kun ehdin!
    Iloa ja lämpöä, niin teille kun hei etävanhemmallekin!

    VastaaPoista
  2. Tällaiset asiat aikuisten pitäisi pystyä selvittämään ihan aikuisella tavalla, sotkematta siihen lapsia ja asioita, joiden ei kuulu kuulua lapsille. Ilmeisesti ero ja konfliktitilanteissa kaikki eivät vain aina pysty toimimnaan kypsästi ja rationaalisesti.

    Sen ajan, minkä olen Peikon tuntenut, voin sanoa satunnaisen sivusta seuraajan roolissa sanoa, että harva tuntemani isä jaksaa samassa määrin olla läsnä jälkikasvulleen.

    Paljon jaksamista teille kirjoittajille ja parempaa kevättä meille ihan kaikille lukijoille!

    VastaaPoista