sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tolulla (polylla) kirkastetut peilit

Narsisti terminä on muotisana. Tuntuu että tässä ajassa joka toisen exä ja joka kolmannen äitipuoli ja joka neljännen oma isä on narsisti. Helppo sana, joka tarkoittaa monille jotain kevyesti sairasta ja jopa mystistä mutta selvästi negatiivista. Koska tämäntyyppiä termejä viljellään paljon, olen hankkinut itselleni henkisen suodattimen. Tämä suodattimeni on toiminut näihin päiviin asti oikein hyvin vaikka välillä se on kaivannut pientä puhdistusta. Viime aikoina kuitenkin puhdistimeeni on silloin tällöin tarttunut uusi termi ja tällä viikolla sinne lävähti sellainen oksennuspallo mikä ei enää ravistelulla irronnutkaan. Yritän kuitenkin vielä kerran puhdistaa tämän vanhan.

Sana joka tukki suodattimeni ja aiheutti yli läikkymisen on poly. Tarkennetaan nyt heti, että minulla ei ole mitään polyja vastaan ja lasken siihen itsenikin kuuluvan. Toisekseen ovat tarkoitukseni kirjoittaa vain vinoista polyista ja unohtaa vaniljaisen käsittelyn kokonaan. Joka tapauksessa minun maailmassa ihmiset ovat tärkeitä eivätkä lokerot. Mutta koska aloitin kirjoittamaan polysta, niin piti minun käydä katsomassa miten se on määritelty (lähteenä wikipedia).

Polyamoria on ajattelu- ja elämäntapa, jossa henkilöllä voi olla yhtäaikaisesti useampi seksuaalisia tai romanttisia piirteitä sisältävä ihmissuhde. 

Olen huomannut, että polyja on kinkypiireissä paljon. Moni kertoo olevansa poly tai elävänsä polysuhteessa. Tähän on varmasti monia syitä, hyvin itsekkäitäkin, eikä varmasti vähimpänä sama syy kuin minulla eli mahdollisuus toteuttaa sellaisia puolia itsestäni nuken kanssa mitä en voi toteuttaa blondini kanssa. Olen myös valmis suomaan saman blondilleni. Kuitenkin vaikka katson olevani poly, niin olen sitä mielestäni vain ja ainoastaan blondin ja nuken kanssa, enkä laske tähän kuvioon satunnaisia sessioleikkikamuja, en vaikka he ovatkin tärkeitä minulle. Minun polyrajani on vedetty siihen veteen missä minulla on mahdollisuus ja halu jakaa elämääni näiden ihmisten kanssa arkenakin. Tästä syystä omasta mielestäni satunnainen kolmenkimppa ei tee kenestäkään polya, mutta jos se osallistujista siltä tuntuu, niin olen vaan tyytyväinen olettaen että kaikilla oli hauskaa.

Kaunista eikö totta? Mistä ne oksennuspallot sitten kumpuavat? Minun pitää jatkaa wikipedian lukemista ja määrittely jatkuu seuraavasti.

Kunkin ihmisen polyamoriset suhteet ovat hänen kaikkien kumppaniensa osapuolten tuntemia ja hyväksymiä.

Tunnen karheutta suodattimessani tietäessäni mitä kaikkea voidaankin tehdä ja tehdäänkin polyisesti jos unohdetaan tämä jälkimmäinen määrittely. Viempä ajatusleikkiä vielä pidemmälle ja kerron ihan konkreettisesti mitä MINÄ suuressa viisaudessani voisin tehdä polyn minulle antamin valtuuksin.


 Vaikka kinkypolyelämäni olisi mahtavaa blondin ja nuken kanssa, niin koska olisin heille heti ensimmäisillä tapaamiskerroilla kertoneeni olevani poly, voisin siis vapaasti etsiä itselleni uutta seuraa. Kyllähän heidän pitäisi ymmärtää MINUA ja tietää MINUN polymääritelmäni. Voisin myös vapaasti käydä maistamassa mettä uusissa kukissa, eikä vanhatkaan säädöt ole pois suljettuja, koska polyilla nyt voi olla useampia seksuaalisia piirteitä sisältäviä suhteita. Koska wikipedian sisälukutaitoni on kovin heikko, tekisin kaiken tämän salassa kertomatta mitään blondilleni tai nukelle. Jos he joskus sattuisivat minulta utelemaan, kehtaavatkin, mitä olen touhunnut kokematonsubityttö84 kanssa, niin ensin suutahtaisin ja lopulta mitään en myöntäisi. Lukisivat nyt tuon wikipedian määrittelyn prkl.  Onneksi tämä uusi subi edes ymmärtää määrittelyiden päälle.

Jos kuitenkin kokisin hieman morkkista ja sattuisin kurkkaamaan peiliin, niin saattaisin hetken nähdä sen kaiken mikä minulla on. Onneksi kuitenkin tulin juuri suihkusta, sessio odottaa nuorikkoni kanssa, ja peilini meni huuruun.  Pyyhkäisen peilini puhtaaksi polylla ja jatkan elämääni. Jos kuitenkin satun kusaisemaan myöhemmin omaan nilkkaani, niin onneksi vielä on marttyyrikorttini käyttämättä.

Ei minua haittaa jos sinä olet poly etkä määrittelyihini osu, tuskin minäkään osun sinun. Eikä minua haittaa jos sinä pidät minua paasaavana polypellenä. Minua haittaa se kieroutuneisuus jolla pyhitetään omat rumat teot ja satutetaan muita. Ja ennen kaikkea se että tällaisen teon jälkeen pestään omatunto piiloutumalla termin taakse. Raukkamaista ja halveksuttavaa sanon minä.

-Peikko

3 kommenttia:

 1. Tuon Wiki-määritelmän mukaan oikeastaan jokainen oman parisuhteen ulkopuolella aktiivinen kinky olisi polyamoristi. :D
  Itse ajattelen, että polyamoria tarkoittaisi ihmisiä, joilla on useampia kunnollisia parisuhteita, eli rakkaussuhteita viime kädessä (amoria).
  Sinun kritiikkisi, Peikko, taisi tässä jutussa kohdistua ihmisiin, jotka perustelevat omalla polyisyydellään petturuuden. Ei hyvä semmoinen. Avoimuus hyvä.

  VastaaPoista
 2. Oli sitten mikä tahansa lokero, jonne itseään syystä tai toisesta tunkee, niin rehellisyyden tarpeesta ei kyllä irti pääse millään pelillä. Ja rehellisyyttähän ei ole kertomatta jättäminen...

  Suomalainen termi monisuhteisuus ajaa joskus monet ajattelemaan itseään polyksi, jos nautiskelee seksistä monien ihmisten kanssa, mutta eihän se ihan niin ole. Minäkin edellytän ihmisen huomioivan sen amoria osuuden, ainakin rehellisyyden osalta (välität = olet rehellinen)

  VastaaPoista
 3. Tetris: Olet ihan oikeassa mihin juttuni kohdistui.

  manna: Juurikin näin.

  Jos itse haluaisin polya tarkemmin määritellä, niin mukaan tulisi välittäminen ja ehkäpä rakkauskin.

  t. Peikko

  VastaaPoista