lauantai 30. elokuuta 2014

Blondi: Masteria mä metsästän...

... ja tahdon saada suuren. Älkää huoliko, sillä minä en ole metsästysretkellä. Mutta moni muu kahlailee juuri nyt isossa, tuntemattomassa pervoviidakossa sitä täydellistä vastakappaletta metsästäen.

Peikko täyttää edelleen täydellisesti kaikki tarpeeni, ja sen lisäksi minulla on riittävä määrä vapautta tehdä asioita minulle tärkeiden henkilöiden ja mukavien ystävien kanssa. Mutta jos nyt jostain syystä sattuisin etsimään itselleni täydellistä vastakappaletta pervokontekstissa, olisi vastakappale alistava mies.

Minulle kukaan alistava mies ei ole lähtökohtaisesti master eikä dom, ei isäntä eikä sir. Ne ovat titteleitä, jotka ansaitaan ajan kanssa. Peikko ei ole minulle mitään näistä, minä yksinkertaisesti alistun hänelle. Ei siksi, etteikö hän olisi ansainnut kunnioitustani, vaan siksi, että termit eivät istu keskinäiseen dynamiikkaamme.

En ala tähän listaamaan ominaisuuksia, joita alistavalta mieheltä vaatisin, vaan tarkoituksenani on pohtia pervoilun turvallisuusnäkökohtia. Itse en ole pervourani aikana ehtinyt saada siipeeni, koska törmäsin heti Peikkoon. Olen kuitenkin muussa deittailussa, etenkin avioeron jälkeisissä maanisissa säätömoodeissa tehnyt asioita myös vähemmän turvallisesti. Olemme keskustelleet turvallisuusnäkökohdista paljon myös Peikon kanssa – hän kun mentoroi mielellään kanssapervoja, yleensä alistuvia naisia, ja jakaa heille minun mielestäni paljon viisaita mielipiteitä ja tietoa aiheesta.

Minun mielipiteeni ovat yksin minun. Minun mielipiteeni ja kokemukseni kumpuavat vain ds-suhteesta, muunlaisesta pervoilusta minulla ei ole kokemusta. Mielipiteideni taustalla on ajatus naispuolisesta alistuvasta ja miespuolisesta dominoivasta henkilöstä. Toki monet asiat pätevät myös muunlaisiin kuvioihin ja sukupuoliasetelmiin.

Näin pervoilet alistuvana naisena turvallisesti ja vastuullisesti

Tiedä arvosi. Sinä olet arvokas. Sinun arvostuksesi ansaitaan. Aina. Se, että joku on dominoiva, ei tarkoita, että hän olisi sinun yläpuolellasi tai että hänellä olisi määräysvalta sinuun. Ennen kuin asiasta yhteisesti sovitaan.

Jos joku mainostaa itseään kokeneena masterina, kysy suosituksia pervopiireistä. Jos olet rekisteröityneenä esim. BDSM-baarissa tai Fetlifessä, verkostoidu ja tutustu ihmisiin, kysele suosituksia. Seuraile keskusteluja. Pyydä masterehdokkaalta hänen nikkiään, jos hänellä sellaista on. Sen kanssa voit aloittaa sujuvasti kyselyn.

Mikäli nikkiä ei löydy, eikä kokenut master ole koskaan ollut jäsenenä missään nettiyhteisössä, kysy tähän syytä. Kysy myös, mistä hän on tähän mennessä alistuvansa löytänyt. Jos et saa masterista näitä tietoja irti, pyydä hänen entisten tai nykyisten leikkikavereidensa yhteystietoja. Lähes kaikilla tuntemillani pervoilla on anonyymi sähköpostiosoite, joka on helppo luovuttaa tällaisia kyselyitä varten. Kysy ja keskustele masterin entisten tai nykyisten leikkikavereiden kanssa.

Jos joku ei halua antaa itsestään mitään tietoja, on tähän yleensä joko syy. Luultavimmin masterehdokas on liikkeellä luvatta tai hän ei ole se, mitä esittää olevansa. Jos hän ei pysty esittämään sinulle mitään em. tiedoista, unohda leikki. Älä usko selityksiä.

Jos taas kyseessä on aloitteleva master, voitte alkaa yhdessä tutkimusmatkalle, mikäli kemianne kohtaavat.

Oletetaan, että olet tässä kohtaa tutustunut ihmiseen netin kautta ja suunnittelet ensimmäistä tapaamista.

Sovi ensimmäinen tapaaminen AINA julkiseen paikkaan.

Kysy tapaamisenne aikana paljon kysymyksiä. Kartoita mieltymyksiä ja kokemuksia. Kerro mahdollisimman tarkasti omista haaveistasi ja toiveistasi. Kerro myös peloistasi ja asioista, joita et halua tehdä. Jos olet täysin kokematon, se ei haittaa. Osaat joka tapauksessa ilmaista jotain kiinnostuksen kohteistasi. Vastaa rehellisesti myös sinulle esitettyihin kysymyksiin. Näin tehdessäsi et ole karkkikauppasubi (hui, se vasta olisikin  kamalaa…), vaan kerrot ja välität tärkeitä asioita vastapuolelle. Sitä kutsutaan vuorovaikutukseksi.

Kerro haetko parisuhdetta, satunnaista leikkiseuraa, vakileikkikaveria tai jotain muuta. Kysy tämä myös vastapuolelta. Mikäli hän on varattu, mutta kertoo olevansa luvan kanssa liikkeellä, voit vaikka pyytää, että saisitko puhua parisuhteen toisenkin puoliskon kanssa.

Jos ja kun kemianne kohtaavat ja sovitte ensimmäiset leikkitreffit, niin varmista, että tiedät masterin koko nimen, oikean siis, sekä jotkut luotettavat yhteystiedot, josta saat hänet kiinni. Kerro vastavuoroisesti omat tietosi. Jos et saa yhteystietoja, unohda koko juttu.

Käytä googlea ja maalaisjärkeä. Googlaa master, jonka aiot tavata. Jos google ei tunne häntä ja saat nolla osumaa, kysy syytä tähän. Jos osoitetiedot ja puhelinnumero eivät ole julkisia, kysy myös tähän syytä. Lähes kaikki ihmiset löytyvät nykyään netistä.

On ensiarvoisen tärkeää, että saat yhteyden masteriisi luotettavasti ja varmasti myös leikin jälkeen. Miksikö? Jos jotain jää hampaankoloon ja asia tarvitsee purkua. Jos koet subdropin ja tarvitset psyykkistä jälkihoitoa vielä sen jälkeen, kun olette lähteneet eri suuntiin. Jos olet saanut jonkun odottamattoman fyysisen vamman leikistä, etkä tiedä, miten asian kanssa pitäisi menetellä. Jos olette olleet yhdynnässä, ja ehkäisy pettää. Jos koet, että sinulle onkin tehty seksuaalista väkivaltaa… Lista on loputon.

Kerro ennen ensimmäistä leikkiä fyysisistä ja mahdollisesti myös psyykkisistä rajoitteistasi tai sairauksista, jotka voivat vaikuttaa leikkiin ja siihen, mitä leikin aikana voi tehdä. Esim. minun päätäni niskavammaisena ei voi taivuttaa hirveän kovakouraisesti taaksepäin. Jos saan migreenikohtauksen heti leikin jälkeen, täytyy minusta pitää huolta, koska en välttämättä itse pysty siihen. Tiedät kyllä itse, mitä sinun täytyy toiselle kertoa.

Älä suostu ensimmäisissä leikeissä kaikkeen. Toimi vastuullisesti ja turvallisesti, pidä rajoistasi kiinni. Niistä rajoista ja säännöistä jotka olette yhdessä käyneet läpi. Älä anna tuntemattoman ihmisen sitoa sinua liikuntakyvyttömäksi paketiksi pallo suussa. Fiksuna ihmisenä ymmärrät kyllä miksi. Mikäli rajojasi rikotaan heti ensimmäisen leikin aikana, unohda koko juttu.

Vastuullinen master huolehtii AINA jälkihoidosta - sitä ei tarvitse erikseen pyytää. Sylittelyä. Kainalossa oloa. Ihokosketusta. Tai mitä jälkihoitoa nyt tarvitsetkaan ja haluatkaan. Kokenut ja fiksu vastapeluri osaa kyllä antaa sitä sinulle. Jos masterisi hyppää leikin jälkeen suoraan sängystä ylös ja poistuu ovesta heipat huutaen, saat vetää herneen ihan syystä nenään.

Jos joku kertoo käyneensä jotain mystistä BDSM-akatemiaa tai muuta hämärää opistoa, juokse karkuun. Jos joku ensimmäiseksi kertoo, että haluaa murtaa mielesi, juokse karkuun. Jos joku vaatii sinulta heti asioita, joihin et ole valmis ja vaatiminen muuttuu painostamiseksi, juokse karkuun.

Älä koskaan leiki tuntemattoman masterin kanssa ilman turvasanaa. Kun suhteenne on vahvemmalla pohjalla, voitte itse päättää toisin. Turvasana turvaa sinua sekä myös toista osapuolta. KUMMALLAKIN on mahdollisuus puhaltaa leikki kesken. Jos turvasanaa ei kunnioiteta tai rajojasi rikotaan, älä tapaa ihmistä toista kertaa.

*****

Enimmäkseenhän tällaista muistilistaa ei tarvita. Pääsääntöisesti pervot, joita olen tavannut, ovat liikkeellä avoimin mielin ja puhtaat jauhot pussissaan. Kuitenkin joukkoon, kuten mihin tahansa ihmisjoukkoon, mahtuu mätiä omenoita ja väärillä vaikuttimilla liikkeellä olevia ihmisiä. Pervoilussa ollaan niin kiinteästi seksuaalisuuden ja psyykeen kanssa tekemisissä, että siksi(kin) leikkikaveri kannattaa skannata tarkasti. Mutta vaikka kuinka varmistelisi ja olisi huolellinen, voi silti joskus käydä huono tuuri. Työtapaturmia sattua aina. Elämässä kun ei ole mahdollisuus kontrolloida kaikkea. 

Muista myös vastavuoroisuus. Kun vaadit, että sinua kohdellaan hyvin, kohtele itse vastapuoltasi hyvin. Kunnioituksesta, huumorista, joustavuudesta ja ihmisenä olemisesta syntyvät parhaat leikit.

Miten sinä huomioit turvallisuuden pervoillessa? Vinkit ja täydennykset ovat tervetulleita. 

15 kommenttia:

 1. Hyviä neuvoja... toki olen joistakin varsinkin tuosta puskaradiosta itse hieman eri mieltä johtuen ihan omasta allergiastani scenen suhteen.
  Omasta meilestäni nimenomaan D/s-suhteissa myös D ottaa hyvin suuri riskejä ja näkisinkin että siitä asiasta on puhuttu aivan liian vähän. Mitä siis D:n tulisi ottaa huomioon ja mitkä ovat ne red-flagit jotka havaittuaan on parempi poistua nopeasti takavasemmalle, niitäkin nimittäin on.
  Itse en esimerkiksi sessioi uuden tytön kanssa koskaan kahdestaan ensimmäisellä kertaa pelkästään oman turvallisuuteni takia.
  Toisaalta taas ensimmäisen tapaamisen joka on keskustelua hoidan useimmiten intiimisti kotona .. tässä vaiheessa tunnen toisen jo niin hyvin että hänet uskallan kotiini päästää ja hänen käytöksensä myös on tällöin luonnollisempaa kuin julkisessa tilassa.
  -HJ

  VastaaPoista
 2. Hei Jack ja kiitos hyvistä täydennyksistä!

  En näe mitenkään välttämättömänä kuulua skeneen enkä myöskään noita puskaradiosuosituksia. Puskaradiouutiset voivat tosiaan olla esim. katkeroituneiden exien tylytystä tai muuten vain värittyneitä. Sinunkin tapauksessasi suosituksia voisi varmasti hakea nykyisiltä tai entisiltä leikkikavereiltasi?

  Mä itse asiassa toivon, että joku dominoiva henkilö kirjoittaisi oman näkemyksensä niistä riskeistä ja tekijöistä, joista d:n on hyvä olla tietoinen, koska itse en siihen alistuvana naisena pysty :).

  //blondi

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä ja henkilökohtaisesti hyvin ajankohtaisia. -Minttu-

  VastaaPoista
 4. Hei!

  En usko että saisi suosituksia, He lienevät varsin tyytyväisiä olotilaansa ja tuskin kaipaavat kovin paljon lisää seuraa samaan sänkyyn :-)

  Otin tähän lainauksen tuosta naapuriblogin kommenttiketjusta :

  "Samoin sopivan mustelmainen subi voi sairaalakäynnillä saada käyntiin esitutkinnan kumppanistaan vaikka vastustaisi, koska nykyinen lähisuhdeväkivaltaa koskeva laki on hassu. Siksi olisi turvallisempaa BDSM harrastaa muun kuin seurustelukumppaninn kanssa.

  Tästä huomautettiin oikeusministeriölle järjestöjen toimesta kun laki oli vireillä viimeksi, ja oikeusministeriö kuuli asiasta ja sanoi tiedostavansa huolen mutta mitään ei tehty. "

  Mitä tulee noihin seikkoihin joita D:n tulee varoa niin en alkaisi sellaisia listaamaan, ne ovat aina henkilökohtaisia näkemyksiä, kuten myös subeillakin.
  Kerran olen omalta kohdaltani listan tehnyt ,enkä aio tehdä toiste :-D, harva subi sitä luki loukkaantumatta eikä paljon kukaan muukaan.

  Tähän pätee se hyvin että mikä toimii yhdelle ei toimi toiselle ja jonkun oikea on toiselle se täysin väärä. On kuitenkin itse hyvä tunnistaa ne piirteet toisissa ihmisissä joiden kanssa voi tulla ongelmia.
  Tiedän omalta kohdaltanikin sen että tuo ko. lista ja sen orjallinen noudattaminen sisälsi asioita jotka varmasti siirtäisivät subin silmissäni kategoriaan "en halua olla missään tekemisissä missään olosuhteissa" ja varmasti myös toisinpäin.
  Kyse on kuitenkin asioista jotka toimivat jokaisella ja jokaisessa suhteessa eri tavalla. En näkisi olevan edes mahdollista yrittää asettaa yhdenmukaisia sääntöjä D/s-suhteelle (jota omana aina ovat) ja normaaleille leikkikaverisuhteille. Etummaisessa on mukana mentaalipuoli, tunne ja tunteet sekä toiminta tapahtuu päässä, jälkimmäisessä taas vaikuttimena on seksi ja toiminta tapahtuu alapäässä. Oman näkemykseni mukaan D/s on mahdotonta ellei käytössä ole myös nonkonsensuaalinen puoli ja ellei sinne hetkellisesti mennä, muutoin kyse on jostain muusta kuin D/s:stä.
  Mikäli tuota listaa noudattaisi orjallisesti niin pelkästään tuo seikka omalla kohdallani siirtäisi minut Mastereihin joita tulee varoa ja vastaavasti listan noudattaminen subin silmissäni kategoriaan "en halua olla missään tekemisissä missään olosuhteissa". Tuo lista on itsessään hyvä mutta en näe sen sopivan ylipäätään D/s-suhteisiin tai ihmisille joiden kanssa toimin. Sceneen se varmasti sopii vastaavasti hyvin.

  -HJ

  VastaaPoista
 5. Tämä oli varsin hyvin ilmaistu. Minun kokeiluni kun päättyivät yhteen kertaan masterin ollessa liian raju etc.

  VastaaPoista
 6. Tämä oli hyvä ja tarpeellinen teksti, kiitos siitä Blondi!

  Hehkuttelemme blogeissamme BDSM:n hienoilla hetkillä, mutta likaiseen listaasi tahtoisin vielä lisätä jotain, mikä poistaa toivottavasti vähän gloriaa sen yltä, että joku keksii tituleerata itseään Masteriksi.

  Tämä ei ole oma kommenttini, mutta on vähän liian herkullinen jätettäväksi jakamatta. Keskustelin erään D-henkilön kanssa hyvän D:n ominaisuuksista. Kysyin häneltä sitten, että mikä olisi subin tärkein ominaisuus. Vastaus oli "pillu".

  Muistakaamme tämä sitaatti, jos harhaudumme olettamaan, että Master-mies olisi keskimäärin jotain ylevämpää kuin kuka tahansa muu mies.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, tämä osui aloittelevalle hyvään ajankohtaan, ja onnekseni olen ymmärtänyt ihan maalaisjärjelläkin noudattaa tiettyä varovaisuutta. Aloittelijan ongelmahan on se, ettei tiedä keneltä mitään kysyisi. Suosituksia nyt ainakaan.

  VastaaPoista
 8. BDSM-baarissa ja bileissä liikkuu myös varsin paljon "hyvää tarkoittavia" varoittelijoita ja he lienevät aloittelijoille se suurin varomisen aihe.
  Itselleni oli suuri yllätys miten joku tuntematon voi mustamaalata ihmisen jota en tunne, täysin ja samassa lauseessa vakuuttaa hyviä tarkoitusperiään sekä sitä ettei missään tapauksessa ole pillun perässä.

  VastaaPoista
 9. Oikein hyviä ja tuikitarpeellisia vinkkejä! Loistavaa, että tällaisiä tekstejä kirjoitetaan :)

  Täytyy myöntää, että näin varovainen en itse malttanut olla. Tätä lukiessa muistaa taas olla kiitollinen siitä, miten hyviin käsiin onneksi päätyi.

  Minusta "kokenut master" on sellainen fraasi, että jos joku sitä itsestään käyttää, kannattaa luikkia karkuun jos jalat suinkin huutonaurulta kantaa :) Eihän nyt herranjumala BDSM ole mitään osteopatiaa, jossa perehtymällä ja paljon tekemällä saavuttaa jonkinlaisen asiantuntijuuden. Etenkin ensimmäisiä kokemuksia kaipaavien subien kannattaa oikeasti kiinnittää tähän huomiota. Kokemus voi kuulostaa hyvältä takeelta silloin, kun kaikki on itselle vielä uutta ja tuntematonta. Mutta jos joku lähestyy kokemuksensa määrällä henkseleitään paukutellen, on paljon mahdollista että se osaavuus on luonteeltaan hyvin samankaltaista, kuin teurastajan taito käsitellä ruhoa. Varmasti asiantuntevan ja huolellisen käsittelyn saa, mutta vähän kylmäksi siinä väkisinkin jää :)

  Vertaisarvioihin ja varoituksiin kehottaisin suhtautumaan tietyllä varauksella, mutta vakavasti yhtä kaikki. Mitään puskaradiosta kuulemaansa ei pidä mennä purematta nielemään, muttei myöskään sinisilmäisesti sivuuttamaan ottamatta selvää mistä on kyse, jos potentiaalisesta masterista on piireissä pahaa sanottavaa.

  http://puremuablog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Hyvä ja mielenkiintoinen keskustelun avaus.Pari kommenttia: Muilta kysely on periaatteessa ihan ok mutta tilastotiedettäkin jonkin verran lukeneena sanoisin että jos tutkimuksen otanta on kovin pieni,tutkimuksen luotettavuus kärsii.Jos löydät 100 subia joilla kokemusta samasta D:stä niin ok,jotain pystyy jo vetämään yhteen,mutta jos niitä onkin vain kaksi ja toinen on tyytyväinen ja toinen läpikatkera, mikä on johtopäätöksesi?
  Mutta juu,monesta kohdasta olen samaakin mieltä: ekat treffit julkiselle paikalle,turvasana tottakai,molemminpuolinen arvostus ja molempien tarpeiden ja näkemysten kartoitus heti alussa,suhdetaustat selviksi jne.Mutta ennen kaikkea sanoisin että luota omiin fiiliksiin ja ihmistuntemukseen; jos tyyppi on mielestäsi normioloissa ihan täysijärkinen, hän ainakin todennäköisesti on sitä ds-suhteessakin.Ja jos taas tyyppi on vähänkin liian outo, unohda koko juttu.
  Itsellä kokemusta vain parista subista,toinen pidempiaikainen,toinen lyhyempi suhde ja kummatkin IHMISINÄ täysin erilaisia,silti homma toimi kummankin kanssa mielestäni varsin hyvin.Tein alussa (tylsän excel-pohjaisen) kyselyn subin haluista,mieltymyksistä ja inhotuksista sekä mahdollisista aiemmista kokemuksista ja puhuimme ne läpi ennen ensimmäistäkään sessiota ja tätä uskallan suositella muillekin vaikka saattaa kuullostaa byrokraatin hommilta;-)Se kuitenkin antaa pohjatietoa matkalle toisen mieleen ja mieltymyksiin.

  Tetris: jäätävä totuus tulee lasten ja D-henkilöiden suusta,huh huh :-)
  pikkusisko: samaa mieltä "kokenut master"-esittäytyjistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan edellistä/edellisiä, mukaanlukien tetris ja pikkusisko.
   Kritiikkini koski nimenomaan tuota varoittelu- ja holhouslumentaliteettia. (muutoin tuossa on ihan hyviä neuvoja) Esitystavasta sai mielikuvan että jokainen naispuolinen sub olisi vähintäänkin houlhouksen alainen. Eivätkö miessubit sitten ole sitä?
   Koska jos tosiaan on niin että jokainen tyttösubi tarvitsee holhoojan niin minusta olisi D:ltä jo edesvastuutonta edes harkita sessioivansa yhdenkään sellaisen kanssa. Olen kuitenkin tavannut myös subeja jota eivät tarvitse jatkuvaa holhousta ja sekä myös omaavat omat aivot,
   Tosin koska en scenessä ole, niin voi olla että mielikuvani on väärä ja tuossa suhteessa parempi kuin tilanne oikeasti ilmeisesti siellä on.
   En ole kahta samanlaista subia tavannut enkä myös D:tä,
   Tärkeintä on millainen toinen on ihmisenä tutustumisvaiheessa jos jotakin syvempää etsii, jos taas kyse on pelkästä leikkimisestä niin tuo "pillu" lienee subin ominaisuuksista se tärkein. :-D
   Fyysiset kokemukset jne. selviävät hyvin esim. juuri tuollaisen listan avulla.
   .
   -HJ

   Poista
 11. Kiitos kaikille aktiivisesta keskustelusta - jatkakaa ihmeessä. Listani ei ole mikään totuuden torvi, eikä ole tarkoitettu sovellettavaksi sellaisenaan. Siinä on nopeasti raapaistu omia, yhden ihmisen ajatuksi turvallisuusnäkökohdista eli älkää ottako kaikkea kirjaimellisesti. Uskon kuitenkin, että täysin aloitteleva ihminen pervomaailmassa saa siitä jotain vinkkejä turvallisuusnäkökohtiin.

  Vielä kun joku alistuva mies kirjoittaisi kokemuksistaan, niin saisi asiaan täydennystä. Tämä ketju tarjoaa paljon arvokkaita lisävinkkejä pervomaailmassa toimimiseen - kiitos siitä.

  //blondi, jolla on sekä aivot ja pillu ;)

  VastaaPoista
 12. Hienoja ohjeita blondilta! Itse olen noudattanut noita ja lisäksi yhtä, joka postauksesta oli jäänyt puuttumaan, eli turvasoittoa. Ennen sessiota sovitaan kellonaika, jolloin subin on oltava kykenevä vastaamaan puheluun tai tekstariin (kädet vapaana, ei keskellä piiskausta tmv.) Joku luottokaveri ottaa sillä kellonlyömällä subiin yhteyttä ja jos ok-vastausta ei ala kulua johonkin toiseen kellonaikaan mennessä, jonka kaveri ja subi ovat myös etukäteen sopineet, kaveri tarkastaa tilanteen yksin tai apuvoimien kanssa sessiopaikan osoitteessa, jonka hän on saanut. Onneksi tämä varo toimi on joka kerta ollut vain muodollisuus mutta antanut uudelle D:lle signaalin ettei hän toimi kuplassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki, tuota noudatan. Ekaan tapaamiseen annoin ystävälleni tiedot missä olen, kenen kanssa ja että kuittaan päätyttyä. Nyt, tutustumisen jälkeen ja sessioon etenemisen edellä pyysin debrieffausta, mutta en hoksannut "turvasoittoa". Sen vielä lisään proseduuriin. Kuulostaa epäluuloiselta, mutta tuo turvaa.
   Aloittelija kiittää.

   Poista
 13. Hyviä ohjeita. Noista "suosituksista" kannattaa myöskin varmistaa se, että perustuvat todelliseen tuntemiseen livenä, eivätkä vain netin luomaan mielikuvaan hyvästä tyypistä.

  VastaaPoista