keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Blondi: Miksi pervomies ei bloggaa?


Olen ilokseni huomannut, että muutama tämän blogin lukija pitää omaa BDSM-aiheista blogia. Tuoreimpana tuttavuutena on Olivia, jonka mainioon blogiin tutustuin jokin aika sitten. Tykkään lueskella myös pervotuttuni Tetriksen tekstejä, joissa pohditaan monipuolisesti pervoilun eri ulottuvuuksia. Sekä Olivia että Tetris tuovat hienosti esille, miten vakiintuneeseenkin parisuhteeseen voi tuoda täysin uusia ulottuvuuksia seksuaalisuuden saralla, kun vain molemminpuolista tahtoa kumppaneilla riittää. Iso hatunnosto siitä heille! Eli kääntäen. Jos minun pitäisi alkaa Peikon kanssa yllättäen rakentaa vaniljaista parisuhdetta, niin metsään menisi ja rytisten.

Vanhemmista, ei päivittyvistä suomalaisista pervoblogeista olen lueskellut paljon Draamaqueenitiksen tekstejä. Luin blogia vuosia säännöllisesti ennen kuin olin edes kokeillut pervoilua, ja toivoin, että kunpa itse pääsisin kokemaan jotain vastaavaa. Kipua ja roolinvaihtoa –blogi on switch-pariskunnan ylläpitämä, ja siinä on ymmärtääkseni kahden kirjoittajan tuottamia tekstejä. Blogia ei ole päivitetty pitkään aikaan, mutta tekstit ovat edelleen mielenkiintoista luettavaa. Kummassakin blogissa pääsee seuraamaan kirjoittajien matkaa pervoilun maailmaan. Alun haparointia on ihana lukea, kuten myös löytämisen iloa vielä useamman vuodenkin yhteisen matkan jälkeen.

Suomenkielistä (kuten myös englanninkielistäkin) pervoblogikenttää vaivaa kuitenkin eräs puute. Missä ovat alistavat miespuoliset kirjoittajat ja bloggarit? Onko niin, että miehellä kynä ja piiska eivät mahdu samaan käteen? Miesten julkaisemia kuvablogeja löytyy maailmalta pilvin pimein, mutta pohdiskelevalla tekstillä varustetut, miesten kirjoittamat pervoblogit ovat kiven alla. Peikon tekstien lisäksi en ole törmännyt suomenkielisiin miesten kirjoittamiin teksteihin. Enkö osaa etsiä pervomiesten kirjoittamia blogeja vai eikö niitä ole?

BDSM-baarista löytyy toki miesten pohdintaa, mutta jotenkin itse tykkään lukea tekstejä blogimuodossa. Readerin kautta kaikki tekstit saa samaan paikkaan, josta ne voi kätevästi käydä lukemassa kerralla silloin kun itselle sopii. Ei tarvitse haahuilla sivuilla edestakaisin, vaan kaikki tekstit rullaavan nätisti muotoiltuina uutisvirrassa.

En tunne kovin hyvin blogimaailmaa. Mutu-tuntumani on kuitenkin, että enemmistä bloggareista on naisia. Mahdanko olla oikeassa? Jos näin on, niin miesten puuttuminen pervoblogikentässä ei enää ihmetytä niin paljon. Otetaan ensin marginaaliryhmä (saako näin sanoa?) pervot. Sitten valitaan sieltä alistavat miehet. Heistä valitaan miehet, jotka pitävät kirjoittamisesta. Näistä poimitaan vielä miehet, jotka haluavat kirjoittaa blogia ja julkaista ajatuksensa koko maailmalle. Hmmmm…

Nyt kaikki Suomen pervomiehet - aktivoitukaa kirjoittamaan! Jos teillä lukijoilla on tiedossa suosittelemisen arvoisia BDSM-aiheisia blogeja, etenkin tekstipainotteisia sellaisia, niin otan mielelläni lukuvinkkejä vastaan. 

6 kommenttia:

 1. Totta! Mä olen todella tykännyt lukea Peikon juttuja täällä, ja eipä niitä juuri muita ole. Jotain vilkuilin juuri eilen, mutta se oli sellaista sessiokuvausta.. "roolissa kirjoitettua" enkä nyt tietty löydä sitä.

  VastaaPoista
 2. Tuli mieleen kommentoida, että kenties miehet eivät vain näe (seksi)elämäänsä samanlaisena probleemien jatkumona kuin mitä naisilla on tapana. Heidän suhtautumisensa pervoiluun on varmasti paljon suorasukaisempaa. Pervo nainen sen sijaan on astunut ulos oletetusta roolistaan, etenkin jos sattuu olemaan äiti-ihminen, ja pohdittavaa piisaa.

  Muutamaan miesbloggaukseen törmäsin mutkan kautta, mutta eipä kiinnostanut jäädä lukemaan, kun aihe oli lähinnä miten kaadan naisia, lisää naisia, aina vain naisia. Hohhoi.

  VastaaPoista
 3. Vaikka olenkin nainen ja lukeminen ja kirjoittaminen on osa ammattikuvaani, varmasti hyppäisin ikkunasta alas, jos täytyisi tuottaa pohdiskeleva BDSM-aiheinen blogiteksti päivässä tai vaikka edes viisi viikossa -- sellainen jollaisia näkee mm. eräiden naissubien tiuhaan päivittyvissä blogeissa. ;)

  Luen nettijuttuja hyvin vaihtelevasti, joskus enemmän ja joskus vähemmän, joskus en ollenkaan. Voisin kuvitella, että monilla miehillä pohdintakiintiö tulee vieläkin nopeammin täyteen, vaikka itse aihe sinänsä olisikin kiinnostava.

  Taisin itse kirjoittaa uuden blogitekstin BDSM-baarissa viime vuonna kokonaista kolme kertaa... Muutenkin Baarissa blogiosio on yllättävän kuollut siihen nähden, miten paljon siellä kuitenkin on ajattelevia ja kirjoittavia yksilöitä, sekä miehiä että naisia. Bloggaaminen vain vaatii enemmän jatkuvuutta kuin satunnaisen foorumipohdinnan tai artikkelin kirjoittaminen. Harva pystyy jatkuvasti tuottamaan kiinnostavaa ja tasokasta sisältöä yhden aiheen ympärille rakentuen.

  Onko kaikkiaan s-ihmisen saattaa olla helpompi pohdiskella ja myös tuntea ajoittaista epävarmuutta kuin D:n? Vaatii aika paljon tunnustaa, että aina ei mennytkään kuten piti? Etenkin jos on siinä sivussa vielä kovan Masterin/Dommen maine ylläpidettävänä? Tosin mahtuuhan pervomiehiin myös subeja. Näidenkin pohdintoja näkee esim. Baarissa harvemmin kuin naissubien vastaavia. Ei varmaan ole kyse siitä, että miehet eivät pohdiskelisi (vaikka sekin on todennäköistä), vaan luultavasti suurin ero tulee julkaisukynnyksestä, joka saattaa miehille olla korkeampi?

  Tai mistäs minä tiedän? Yleistäminen on kivaa. :DDD

  VastaaPoista
 4. Ai miksi pervomies ei blogaa? Jaa, en tiedä.
  No minä olen pervo ja blogaan :D

  BDSM villityksestä huolimatta, kannattaisi muistaa että edelleen on näitä perisuomalaisia "runkkaripervoja" . Itseasiassa BDSM "seksi" on ajatunut varsin kauaksi varsinaisesta seksistä. Olen ymmärtänyt että siihen piiskaukseen ja alistukseen ei liity seksi.

  VastaaPoista
 5. Jos blogisi on julkinen, voisit laittaa linkin vaikka tiedoksi tänne meille muille pervoille. Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista