perjantai 30. toukokuuta 2014

Valmiina elämään sen alla?

Luettuani nämä kommentit annoin blondille tehtäväksi kirjoittaa blogitekstin muodossa niihin vastauksen. Luen aina blondin tekstit ennen julkaisua, ja aina välillä haluan lisätä sinne jonkin oman huomioni. Toki blondi voi kysyä lupaa tehdä saman minun teksteihini. Saamassamme kommentissa ja blondin vastauksessa oli muutama lause, johon ajatukseni jumiutuivat, ja niinpä ajattelin yrittää avata omia ajatuksiani.

Jusu pohti kommentissaan "Mikä osa ihmisen seksuaalisuudesta on enää omaa, jos edes omat orgasmit eivät sitä ole?". "Mitä minulta siis jää ymmärtämättä?" Yritän vastata suoraan. Meidän tapauksessamme varmasti blondin koko seksuaalisuus on hänelle hyvin omaa, lähtöisin itsestä, vahvaa tunnetta ja halua toteuttaa itseään ja omia halujaan. On hyvin hyvin tärkeä ymmärtää, että vähintään samalla voimalla kuin minulla on tarve hallita blondin orgasmeja, on hänellä jopa suurempi tarve antaa ne minulle. Se on meidän kahdenvälistä dynamiikkaa ja toimii erinomaisesti meillä.

Minulle tuli olo, että Jusu saattaa pohtia suhteemme/sääntöjen miellykkyyttä siten, mitä hän itse kokee tai mitä hän voisi kuvitella tekevänsä/saavansa omalta kumppaniltaan. Se olisi tietenkin väärä lähtökohta sillä silloin Jusulta jää ymmärtämättä, mihin dynamiikkamme perustuu. Se mitä teemme tai annamme toisillemme henkisesti tai fyysisesti, ei perustu pakkoon tai haluttomuuteen vaan nimenomaan siihen, mitä olemme ja toisiltamme haluamme.

Blondi kirjoitti omassa vastauksessaan näin: "Voisin valita toisinkin. Voisin sanoa Peikolle, että en enää halua noudattaa orgasmisääntöä. Se on kuitenkin niin sisäänrakennettu pervoiluumme ja horjuttaisi dynamiikkamme, että en näe mitään syytä, miksi tekisin niin." Toki kaikissa suhteissa pitäisi olla mahdollisuus valita toisin. Ei välttämättä ihan vaan töksäyttämällä, mutta ainakin keskustelun kautta perustellusti. Ja näin myös blondilla. Mutta kuten hän itsekin kertoo, se muuttaisi tai murtaisi meidän dynamiikkamme täysin. Tavallaan olisi kiehtovaa jatkaa kirjoitusta ja pohtia mitä jos... Ehkä teen sen joskus, toivottavasti en kuitenkaan koskaan aidosta tarpeesta.

Saatan olla väärässä, mutta kuvittelen, että asiaan vihkiytymättömät helposti ajattelevat, että Ds on hyvin yksipuolinen tapa hoitaa parisuhdetta. D kertoo, miten asiat ovat ja miten edetään, ja s tottelee. Tämä on tietenkin tottakin, mutta mielestäni vasta siinä vaiheessa kun suhde, luottamus ja dynamiikka ovat luodut, ja molemmat ovat valmiita elämään se alla.

Jusu, vastasin sinulle suoraan tapani mukaan, mikä ei tarkoita, etten olisi pitänyt kysymyksistäsi, päinvastoin. Toivottavasti osasin vastata sinulle. Jos näin ei käynyt, niin annathan kuulua itsestäsi asian tiimoilta uudestaan.

4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että Peikkokin valoitti omia näkemyksiään tähän. Kiintoisa dialogi seurata, meinasin vastata jotain jo blondin kirjoitukseen, mutten sitten ehtinyt muotoilla ajatusta loppuun siinä kohden.

  Minusta on kiehtovaa, miten kieli muokkaa ajattelua. Blondin kehossa tapahtuva orgasmi on blondin kehossa tapahtuva orgasmi riippumatta siitä, millä nimellä sitä kutsutaan. Silti pään sisällä tuntuu ihan eriltä, jos blondin orgasmit kuuluvat Peikolle, tai hänelle itselleen. Ja selvästi tässä on joku oleellinen pointti, koska se pistää lukijan silmäänkin.

  Tietysti peilasin tätä myös oman parisuhteen läpi. Minulle ei ole tullut mieleen, että omistaisin pojuni orgasmit, mutta omistan kontrollin niihin, hänellä ei ole nautintaoikeutta ilman lupaa. Ja kun blondi kuvaa saavansa orgasmin kuitenkin lähes aina, niin pojulleni ne taas ovat hyvin harvinaista herkkua. Semanttista eroa ehkä, mutta ihan olemassa olevaa kuitenkin.

  Ja kuten blondi kuvaa sitä omaa tarvettaan antaa orgasminsa Peikolle, niin samoin minä olen käynyt oman pojuni kanssa pitkälliset keskustelut siitä, miksi hän tarvitsee minut kontrolloimaan omiaan, vieläpä tavalla, joka jostakusta ulkopuolisesta voisi näyttää hyvinkin "julmalta" tai itsekeskeiseltä, ja jota kuitenkaan ei olisi olemassa, jos me MOLEMMAT emme sitä haluaisi ja tarvitsisi, ja siitä nauttisi.

  Siis kiitos täältä lukijalta kiehtovasta pohdinnasta ja ajattelemisen aiheista!

  Aino

  VastaaPoista
 2. Hei Aino ja kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi <3. Uteliaisuuteni heräsi heti ja aloin pohtia, mitä poju kontrollistasi saa? Samaa kuin minä vai jotain ihan muuta?

  //blondi

  VastaaPoista
 3. Olin hieman pahoillani, kun en ehtinyt ajatuksella vastata blondin kirjoitukseen, mutta asia menikin parhain päin, kun sain purtavaksi näkemykset teiltä molemmilta. Juuri se on parasta blogissanne, molemminpuoliset luotaukset samoihin asioihin.

  Haastoin kysymykselläni tarkoituksellisesti jopa hieman kärjistäen. Ds-kuvioiden dynamiikka on niin kaukana omasta ajattelustani, että jos siitä puhutaan vain Ds-kontekstissa luontaisilta tuntuvilla sananparsilla, en itse pääse käsiksi asian ytimeen. Orgasmi on todellakin fyysisellä tasolla ihmisen oma reaktio, mutta henkisellä tasolla sekä siihen johtavat mekanismit, sen aikaiset tunteet että sen jälkihekuma kietoutuvat yhteen kumppanin kanssa. Mm. turha orgasmikeskeisyys ja laukeaminen kumppanin tyydyttämiseksi, ikään kuin oman nautinnon konkreettisesti näkyvänä merkkinä ovat sellaisia orgasmiin liittyviä henkisen tason kysymyksiä, joihin itsekin olen joutunut suhteissani paneutumaan. Kumppanin kanssa saavutettu orgasmi onkin aina psykofyysinen kokonaisuus, jossa suurimmat erot ihmisten välillä taitavat olla siinä balanssissa, joka vallitsee oman fyysisen nautinnon ja kumppanin kanssa yhdessä koetun henkisen tyydytyksen välillä. Itselleni orgasmin juju varmastikin on ennen kaikkea se kokonaisvaltaisesti kropan ensin jännittävä ja sitten rentouttava ruumiillinen nautinto, mutta näen toki myös orgasmiin liittyvän henkisen yhteyden, joka voi jollekin toiselle olla määräävämpikin tekijä. Äärimielipiteet suuntaan tai toiseen ovat niitä, jotka itseäni arveluttavat, mutta tuossa blondin tarkemmassa kirjoituksessa näkyivät kyllä molemmat.

  Tätä kirjoittaessani huomasin pohtivani, että olisi itse asiassa mielenkiintoista lukea siitäkin, miten peikko vuorostaan omat orgasminsa näkee... Mutta tässäkin oli jo paljon luettavaa ja ajateltavaa, kiitos siitä molemmille!

  VastaaPoista
 4. Pakko kommentoida tähän itsekin. Olen seurannut blogianne vuoden verran ja olen saanut paljon rohkaisua peikon teksteistä. Peikko kertoo ihailtavasti miltä D:n asema hänestä tuntuu ja mitä hän saa siitä irti, puhun siitö syvimmästä tyydytettävästä halusta. Itse usein törmään seinään pohtiessani mitä minun D:ni saa irti minusta, meistä ja dynamiikastamme. Tottakai käymme paljon keskustelua keskenämme, mutta tiedonhaluni vetää etsimään vastauksia. Siksi haluunkin kiittää sua peikko siitä, että olet avannut maailmaasi ja rohkaissut mua ajattelemaan, että kyllä D:ni todella saa sen mitä ansaitsee ja haluaa meistä, se vain poikkeaa niin päinvastaisesti Itseni S;n tyydytettävistä tarpeista. Ehkä joku päivä vielä sisäistän sen mitä te D:t saatte irti alistamisen/vallan tunteesta. ;)

  VastaaPoista