keskiviikko 8. elokuuta 2012

Blondi: Jumitusta ja sen hoitoa

Jumitan väsyneenä ja stressaantuneena erilaisiin yksityiskohtiin tai passiiviseen nettisurffaamiseen. Yksityiskohdista ja pikkuseikoista on helppo päästä eroon, koska tunnistan itse itseni tilanteissa ja osaan useimmiten lopettaa. Päätön nettisurffailu öisin on sen sijaa sellaista, josta en oikein tahdo päästä irti. En tee sitä usein, mutta silloin kun teen, se harmittaa minua koska koko seuraava päivä menee pilalle. Valvomisesta ajatus jumittaa entistä enemmän, pää tuntuu tahmaiselta ja vuorokausirytmi sekoittuu.

Juttelimme tuossa eräänä iltana Peikon kanssa koneella, kello oli jo melko paljon. Totesimme, että on aika mennä nukkumaan. Olemme muutenkin puhuneet unesta ja nukkumisesta paljon. Peikko tietää, että tarvitsen paljon unta ja kohtuullisen säännöllisen vuorokausirytmin voidakseni hyvin. Jumiuduin kuitenkin vielä keskustelumme jälkeen väsyneenä koneelle surffailemaan vaikka olinkin luvannut mennä sänkyyn. Seuraavaksi kello olikin jo puoli kaksi yöllä. Aamulla kello oli soimassa seitsemän aikoihin, joten tiesin, että en saa tarpeeksi unta.

Puhuimme seuraavana päivänä Peikon kanssa asiasta, ja kerroin, miten koneella jumittaminen harmittaa. Ehdotin itse, että voisimme sopia asian tiimoilta jonkunlaisen säännön. Pervoparisuhteissahan monilla kaiketi on erilaisia ja eriasteisia arjessa noudattavia sääntöjä, meillä niitä ei ole tähän mennessä ollut. Ainoa sääntö, joka meillä on, liittyy siihen, että en saa laueta ilman lupaa.

Sovimme, että kerron Peikolle, jos/kun jatkossa jumitan öisin koneella. Hän saa sitten päättää, mitä siitä seuraa. Emme sopineet mitään kellonaikaa tms. tarkkaa, konkreettista rajaa, emmekä keskustelleet mitään seuraamuksen laadusta. Tiedän itse, koska kyse on jumittamisesta ja koska tavallisesta netin käytöstä. Parisuhteemme perustuu kuitenkin luottamukselle ja toisen välittämiselle, joten tiedän myös, että tunnustan asian jatkossa Peikolle kiltisti. Kuten kaikki muutkin ”syntini”. Peikko taas puolestaan tietää, mitä voin ottaa vastaan ja mitä en…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti