maanantai 6. elokuuta 2012

Kova vaatimustaso?

Blondillani ei ole juurikaan sääntöjä miten hänen pitää toimia leikkiessämme. Useasti määräykset tulevat spontaanisti kuten ”pidä käsillä nilkoistasi kiinni” tai ”saat laueta jos pidät silmät auki”. Kuitenkin on olemassa yksi sovittu sääntö josta olen pitänyt tiukasti kiinni ja omalla kauniilla esimerkilläni yrittänyt tukea blondini opiskelua. Tämä yksi sääntö on konditionaalin käyttö.
Muistutuksena kaikille mistä konditionaalissa on kyse (lähde : wikipedia)

Konditionaali eli ehtotapa on tapaluokka. Se ilmaisee tekemisen epävarmuutta tai ehdollisuutta, esimerkiksi: "Kävelisin, jos voisin". Lisäksi konditionaalia käytetään kohteliaisuuskeinona, esimerkiksi: "Tulisitko tänne?" Konditionaalin tunnus suomen kielessä on -isi-

Minä vaadin tämän käyttöä blondiltani nimenomaan tuona kohteliaisuuskeinona ja itse pyrin käyttämään tätä blondin kanssa arkisissa yhteyksissä samalla osoittaen hänelle kuinka helppoa se on. Nyt ei saa kuitenkaan saada väärä käsitystä että blondi olisi kovinkaan tuhma tai kuriton. Sanotaan enemminkin niin että välillä hän on tiloissa joissa asioiden ymmärtäminen ja muistaminen saattaa olla vähän heikkoa. Mutta minunhan ei tarvitse siihen tyytyä.

Olin asiaa jonkin verran jo mielessäni pyörittänyt ja tullut siihen tulokseen että nyt olisi sopiva hetki koulutuksessa ottaa seuraava askel ja tiukentaa säännön seuraamista. Eilen päädyimmekin sohvalla leikkimään ja kuinka ollakaan blondini suusta pääsi lause ”saanko tulla?”. Lopetin leikin saman tien ja siirryin blondini kasvojen eteen ja kysyin että mitä sinä kysyit? Ennen kuin sain lausettani loppuun hän jo jatkoi ”saisinko, siis tarkoitin saisinko, saisinko?”  Komensin hänet kääntymään ympäri ja annoin rangaistuksena avokämmieni laulaa hänen pakaroillaan. Tämän jälkeen kerron että leikki jatkuu sängyllä johon hän vastasi ”saisinko käydä ensin wc.ssä?”.

Myöhemmin sängyllä olimme vastaavassa tilanteessa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla konditionaalin käyttö ja koko kysymys korvattiin vaan sanalla ”kiltti?”, minkä tiedän kokemuksestani olevan blondin synonyymi lauseelle ”saisinko laueta, saisinhan?” Mutta koska hän esitti kysymyksen ”kiltti?”, niin vastasin siihen ystävällisesti että, ”kyllä minä olen kiltti?”. Blondini oli kuitenkin sen verran tiloissa että ei tajunnut ironiaani ja jouduin lopettamaan leikin ja korjaamaan hänen muistiaan piiskan avulla. Toisaalta monikaan asia maailmassa ei ole niin makoisaa kuin orgasmin rajamailla rimpuilevan blondin piiskaus.
 
Kolmas esimerkki ei varsinaisesti liity konditionaaliin mutta kommunikointiin kuitenkin ja liippaa niin läheltä jotta otan sen tähän mukaan. Jossain vaiheessa leikkiä kyselin blondiltani jotain, olisikohan kysymys ollut ”onko kaikki hyvin?”, niin hän vastasi siihen pään nyökkäyksellä. Sinällään hänen vastauksensa tuli perille kun kerran satuin katsomaan hänen kasvojaan mutta näinhän ei ole aina tilanne ja siksi olen hänelle monen monta kertaa sanonut että ainoastaan verbaalinen vastaaminen on sallittua. No tätäkin sääntöä muisteltiin piiskan kanssa ja uskon että nyt säännöt ovat paremmin mielessä. 

Myöhemmin kun makasimme sylikkäin ja purimme tapahtumaa niin blondini käännähti päälleni ja sanoi: ”sulla on aika kova vaatimustaso”. ”Niinkö?”, vastasin. ”Ei vaan se on just sopiva”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti