sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Pieni opaskirja Dominoiville

Olen mielenkiinnolla lukenut ja kommentoinutkin BDSMbaarissa käytävää keskustelua kiteytettynä aiheesta: Opas Mastereille. Aihe on mitä parhain ja hyvin lähellä sydäntäni, joten sen sijaan, että esittelisin ja perustelisin mielipiteitäni enempää baarissa, teen sen nyt täällä. Edellä mainittua keskustelua vaivaa mielestäni julistaminen. Monet mielipiteet tai toimet esitetään totuuksina ikäänkuin kuin koko D/s-kehys mahtuisi ohueen putkeen, jonka päästä Dominoiva siihen kurkkii. Niinpä kaikki, mitä tästä asiasta jatkossa kerron, ovat vain minun omia nöyriä mielipiteitäni. En halua julistaa mitään, enkä väittää, että olisin oikeassa. Kerron miten asian näen, tunnen ja elän. Jos satut saamaan näistä palasista jonkun itsellesi sopivan tai uuden ajatuksen, niin olen iloinen ja mieluusti kuulisin siitä vaikka kommenttikentässä.

Edelliseen liittyen julistajia ja arvostelijoita on skenessä paljon. On niitä, jotka kertovat että suhteesi ei ole aito, jos käytössäsi on turvasana tai saat arvostelua siitä jos satut hieromaan alistuvasi hartioita (sillä tosimasterit eivät toimi niin). Muista, että arvostelijoita ja kateellisia löytyy aina. Vain sinä itse ja alistuvasi rakennatte suhteenne. Miten teidän dynamiikkaanne pelaa, ja mitä siihen kuuluu, on vain ja ainoastaan teidän oma asianne. Älä anna ulkopuolisten johdatella ja ohjata teidän onneanne.

Hyvä D/s-suhde on yhteinen matka, jossa opitaan yhdessä. Molemmat palvelevat, antavat ja saavat. Ensiaskeleet ovat kovin haasteelliset. Olet saattanut saada vastauksen deitti-ilmoitukseesi tai toisinpäin tai ehkäpä lähestynyt sopivaa ihmistä chatista tms. Muista aina hyvät käytöstavat ja ennenkaikkea se, että vaikka olet kuinka Dominoiva, ja vaikka olet lähestymässä alistuvaa osapuolta, se ei tarkoita, että ensimmäiset kysymyksesi pitäisivät koskea joko kuppikokoa tai sperman nielemistä. Hyvä Dominoiva voi ja hänen kuuluu olla ylpeä hyvistä käytöstavoistaan. Hyvän Dominoivan ei tarvitse boostata itseään korulausein tai kehuin kuten "Minulla on 126 erilaista piiskaa" tai "Minulla on 30 vuoden kokemus Masterina olosta, joten tiedän kyllä miten subin kuuluu käyttäytyä". 

Olet uuden suhteen äärellä, jonka vastapuolena on aito uusi ihminen, jolla on luultavasti täysin uudet halut, toiveet ja fantasiat, joihin olet tottunut. Nyt tarvitaan sitä (tunne)älyä ja todellista dominoivuutta, jolla otat tilanteen haltuun. Keskustelet, otat toiseen huomioon, olet kriittinen ja rehellinen itsellesi ja vastaparillesi. Et lupaa asioita, joita et aio pitää. Ymmärrät, että toimivan D/s-suhteen perusta on kunnioitus, arvostus ja rehellisyys, ja että mitään noista et saa ilmaiseksi mistään. Sekä kunnioitus, arvostus ja rehellisyys ansaitaan vain ja ainoastaan sinun toimillasi, ja niitä et voi vaatia ulkopuolelta.

Muista, että sinulla ei ole Dominoivan asemaa (omistussuhdetta) alistuvaasi ennen kuin näin olette yhdessä sopineet. Tästä voit lukea lisää täältä. On sitten kysymys yhteisestä sopimuksestanne, pannoituksesta tms., niin sinun tulee tietää paikkasi. On hyvä pitää myös mielessä, että alistuva ihan itse päättää haluaako alistua juuri sinulle.

Alkuhuumassa saattaa tehdä helpommin vääriä päätöksiä ja päästellä suusta jopa valheita, kun into ja halu voittavat järjen äänen. Jos kerrot esim. ymmärtäväsi hyvin masokistin ajatusmaailmaa, vaikka sinulla ei ole siitä kokemusta, niin ammut itseäsi nilkkaan. Vastaavasti jos et etsi 24/7 D/s-suhdetta, mutta vastapuoli sitä etsii, ei kannata valehdella uusia rivejä ansioluetteloosi, vaan ennemminkin kertoa asiat suoraan ja rehellisesti niin kuin ne ovat. Valheella on lyhyet jäljet, ja tällä kertaa ne voivat johtaa edellä mainitun kunnioituksen ja arvostuksen loppumiseen.

Jos alistuva päättää alistua juuri sinulle, se on sinulle kuin lottovoitto. Tämä upea, kaunis alistuva ihminen päättää, että juuri SINÄ olet hänen alistumisesi arvoinen. Juuri sinä pääset toteuttamaan itseäsi hänen kauttaan. Juuri sinä pääset viemään hänet paikkoihin, tilanteisiin ja tiloihin, jonne hän ei pääse muiden kanssa. Juuri sinä pääset toteuttamaan hänen kiihoittavimpia, salaisimpia ja tärkeimpiä fantasioitaan, joita hän ei välttämättä halua eikä pysty kertomaan kenellekään muulle kuin sinulle. Hän haluaa olla sinulle kuin avoin kirja. Palvella parhaansa ja sovitun mukaan. Hän kehrää huomatessaan olevansa sinun "hyvä tyttösi", joka pitää kiinni sovituista, ja jolle kerrotaan, jos käytöksessä on korjattavaa. Hän haluaa olla sinun omasi.

Kun suhde alkaa, niin sinun työsi ja hupisi alkaa. Sinä olet keskustellut, kasvattanut luottamusta ja saanut arvostusta olemalla se, mitä haluatkin olla. Olet(te) ehkä tehneet joitain (kirjallisia) sääntöjä, miten alistuvan kuuluu käyttäytyä sessiossa ja ehkäpä jopa arjessa. Sääntöjä ja kieltoja tehdessä suosittelisin käyttämään sitä kuuluisaa maalaisjärkeä. Alistuvalle saattaa olla (usein on) kaikkein tärkein asia olla mieliksi ja toimia niin kuin olet käskenyt. Muista tehdessäsi sääntöjä, että määrä ei korvaa laatua, ja säännöt eivät saisi olla tuulesta temmattuja. Itse arjessani suosin sääntöjä, jotka oikeasti tukevat blondini arkea ja hyvinvointia. Älä tee sääntöjä ja määräyksiä niiden itsensä vuoksi, vaan mieti millä olisi jotain lisäarvoa teidän dynamiikassanne. Ota alistuvasi mukaan tähän pohdintaan. Kysy ja havannoi.

Muista olla määrätietoinen. Sääntojä ei ole tehty huvin vuoksi toteltaviksi, noudatettaviksi ja seurattaviksi. Jos teet sääntöjä, on ensiarvoisen tärkeää, että katsot myös niiden perään. Se, että olet dominoivassa suhteessa arjessanne ei anna sinulle lupaa olla välinpitämätön. Yhtälailla kun sinä odotat, että alistuvasi pitää kiinni sovitusta, niin alistuvasi odottaa, että sinäkin pidät vallastasi. Valtaasi ei kuulu tänään olla huomioimatta sääntörikkeitä, koska on huono päivä ja huomenna toisinpäin.

Sinulla ei ole kiire minnekään. Tässä lajissa ei pääse maaliin. Jos tänään annat 20 raipaniskua, voi huomenna 10 olla liikaa. Jos tänään pannoitat alistuvasi, niin ensi viikolla ei ole vielä aika toteuttaa hänen suurinta gangbang-fantasiaansa, ei vaikka hän sitä kuinka toivoisi. Sinun tehtäväsi on pitää huoli alistuvasi hyvinvoinnista, sekä hyvässä että "pahassakin". Sinä rajoitat ja kiihdytät tarpeen mukaan niin, että hänen vauhtinsa on sopivaa jopa silloinkin kun omat testosteronitasosi ovat huipussaan.

Muista antaa palautetta. Kukaan meistä ei ole ajatuksenlukija, vaikka niin helposti luullaan. Alistuvasi toivoo palautettasi teki hän väärin tai oikein. Positiivisen palautteen antaminen on erittäin tärkeää. Pieni taputus pepulle tai poskelle kehun kanssa tekee ihmeitä. Vaikka alistuvasi makaisi aivan tiloissaan tiukan rangaistuspiiskaukseen jälkeen, niin syliin otto ja pieni kehu hänen sinnikkyydestään tekee ihmeitä. Muista myös, että alistuva ei ole sylkykuppisi. Huono päivä töissä tai hävitty sählymatsi on huonoin syy kaivaa piiskaa esiin. Muutenkaan parsiuhdeongelmia ei kuulu ratkaista sessioissa eikä niiden ratkaisemiseen kuulu käyttää omistamaasi valtaa.

Valta on ihmeellinen asia ja se huumaa helposti. Dominoiva asenne saattaa helposti nousta hattuun, ja tietyt asiat sen myötä muuttua itsestäänselvyyksiksi. Pieni nöyryys elämän ja suhteesi edessä tekee välillä hyvää. Älä ota alistuvaasi itsestäänselvyytenä, sillä sitä hän ei sinulle ole. Älä ajattele, että sinä yksin tietäisit kaikki ratkaisut jokaiseen tilanteeseen suhteessanne. Vahva Dominoiva osaa kommunikoida ympäristönsä kanssa, eikä tee joka toisesta asiasta ongelmaa omalle ylpeydelleen.

Teet mitä tahansa ja viet alistuvasi mihin tiloihin tahansa, niin jälkihoito kuuluu samaan pakettiin aina. Sinulla ei ole oikeutta sekoittaa paloja alistuvasi mielessä ja jättää hänet kokoamaan palapelin itse. Vastuuntuntoinen ja kunnioitettava Dominoiva pitää aina huolen siitä, että hänen alistuvansa voi luottaa, että häntä ei jätetä yksin, ei fyyisesti eikä varsinkaan psyykkisesti.

*****

Muutama jälkisana. Moni varmasti nyt miettii, että elänkö itse kuten kirjoitan. Voin rehellisesti sanoa, että en ole aina elänyt, vaan olen tehnyt monia virheitä. Olen kuitenkin myöntänyt virheeni, ja ottanut opikseni. Tiedän myös, etten varmasti pysty aina noudattamaan jatkossakaan kaikkea, mitä olen tässä kirjoittanut, mutta tiedän myös tarpeen vaatiessa pystyväni pyytämään anteeksi. Mutta aion tehdä parhaani.

2 kommenttia:

 1. Enpä oo aiemmin tätä blogia (tai kyllä muitakaan) kommenoinut, mutta nyt piti. Tämä antoi sellaisen valaistumisen, että hoksasin miksi on niin järjettömän omituinen olo sessioiden jälkeen. En saa (tai saanut, ei sessioida enää) jälkihoitoa ollenkaan. Vähemmästäkin menee pienillä pää ihan sekaisin...

  Joka tapauksessa, kiitos valaistuksesta :)

  VastaaPoista
 2. Hei kirjastotäti ja kiitos kommentistasi!

  Jälkihoito on äärimmäisen tärkeää kummallekin osapuolelle. Siitä kannattaa aina keskustella tarkkaan uuden kumppanin kanssa ja varmistaa, että sen myös saa. Koska Sinulle on siihen oikeus!

  //blondi

  VastaaPoista